Workshop Volwassenen

Workshop flower brick maken
Tijdens een dag vullend programma gaat u zelf aan de slag met het maken van uw eigen flowerbrick. Een flower-brick (letterlijk vertaald ‘bloemen baksteen’) is een rechthoekige vaas die voor elke bloem een aparte opening heeft, zodat de bloemen het mooist uitkomen. Stap voor stap loopt u het keramische proces door, om uiteindelijk tot een mooi resultaat te komen. Er komen technieken aan bod zoals werken met plakken klei, het decoreren met pigmenten, slib en sgraffitto.
U heeft hiervoor geen ervaring nodig. Na de workshop worden de flowerbricks geglazuurd en gebakken en na circa 5 weken kunt u uw werk ophalen.

De kosten voor deze workshop zijn €65,00 per persoon.
De prijs is inclusief materiaal, stookkosten, rondleiding, lunch en ontvangst met een echte Twentse lekkernij.

Duur van de workshop: 10:00 – 16:30 (alleen op zaterdag of zondag)

Workshop servies decoreren.

Wat is er leuker dan drinken uit een mok of eten uit een kom die je zelf hebt beschilderd?
U kunt kiezen uit diverse aardewerken items; denk aan bordjes/kommen/bekers/schalen.
Deze beschilder je onder begeleiding en met wat boeken ter inspiratie. Na afloop wordt het aardewerk geglazuurd en gebakken en na circa 5 weken kunt u uw werk ophalen.
De kosten voor deze workshop zijn €18,50 per persoon. Bij deze prijs zitten de stookkosten, een rondleiding en ontvangst met koffie en/of thee inbegrepen.
De prijs is exclusief servies.

Duur van de workshop 3 uur.

Workshop carré maken van klei

Tijdens deze workshop maakt u een platte schaal van klei die we vervolgens gaan decoreren met keramische pigmenten. Onder begeleiding gaat u aan de slag met het handvormen en het decoreren van keramiek in de slibgoed techniek. U heeft hiervoor geen ervaring nodig. Na de workshop wordt de carré geglazuurd en gebakken en na circa 5 weken kunt u uw werk ophalen.

De kosten voor deze workshop zijn €25 per persoon. De prijs is inclusief materiaal, stookkosten, rondleiding en ontvangst met koffie of thee en wat lekkers.

Duur van de workshop 4 1/2 uur.

Datum en tijd in overleg.

Voor meer informatie of reserveringen kunt u contact opnemen met :

Saskia van Beek via info@saskiavanbeek.nl.

Steenfabriek de Werklust en de keramisten zijn niet verantwoordelijk voor eventuele breuk bij het afbakken van de producten. Elk voorwerp wordt door ons met zorg behandeld.